Daksparing
Het gedeelte wat uit het dak verwijderd moet worden om bijvoorbeeld een lichtkoepel of lichtstraat te plaatsen noemen we de daksparing.
Dagmaat
De dagmaat (ook wel binnenwerkse maat genoemd) is de maat van een opening waar natuurlijk daglicht door naar binnen kan treden bij bijvoorbeeld een lichtkoepel of lichtstraat.
Buitenmaat
De buitenmaat van de lichtkoepel (ook wel koepelmaat genoemd) is de meest buitenste maat van de koepel. Veelal is dit de dag maat +160 mm.
Diffuus licht
Diffuus licht is een egaal licht zonder weinig of geen schaduwen. Diffuus licht komt van alle kanten. Het lijkt alsof er geen directe lichtbron is zoals bijvoorbeeld bij bewolking.
U-waarde (isolatiewaarde)
De U-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt beschrijft de hoeveelheid warmte die door de ene zijde van het glas naar de andere zijde van het glas toegelaten wordt per seconde, m² en per graad temperatuurverschil. Hoe lager de U-waarde hoe beter het glas thermisch isoleert. Zo heeft bijvoorbeeld isolatieglas een lagere U-waarde dan enkel glas.
Polycarbonaat
Bij onze lichtstraten wordt veelal polycarbonaat gebruikt. Dit omdat polycarbonaat zeer vormbaar, slagvast en sterk is. Polycarbonaat is 250x slagvaster dan een glasplaat van dezelfde dikte. Ook beschikt polycarbonaat over een perfecte lichttransmissie. Daarnaast is polycarbonaat in veel verschillende kleuren te verkrijgen.
Verschillende opstanden
Er zijn verschillende opstanden waar de lichtstraten op geplaatst kunnen worden. Zo kan de opstand gebogen zijn. Dit is erg belangrijk om naar te kijken voor het aanschaffen van uw lichtstraat. De meest voorkomende opstand is een vlakke opstand van staal.